Med risk för att det här börjar låta som en dietblogg, vilket det absolut inte är, tänkte jag bjuda er på ett pajrecept ala lchf style. Jag älskar att baka och laga mat och nu när vi äter enligt lchf tycker jag att det är jätteroligt att få prova fram nya recept! Det här receptet hittade jag på för några veckor sedan och har redan använt det flera gånger!
Hallonpaj
Pajbotten:
200 gr smör
2 dl kokos
1 ½ tsk bakpulver
* (½-1 dl Bake pro)
Fyllning:
1 burk creme fraiche
1 dl grädde
1-2 ägg
Sötningsmedel
Hallon eller blåbär
Ta fram smöret en stund på förhand så att det mjuknar. Rör ihop det med kokosen och bakpulvret. (Här blandar du även med Bake pro om du har sånt)
Tryck ut smeten i en pajform. Grädda några minuter i ugn, medan du förbereder fyllningen.
Blanda ihop creme fraiche, grädden, äggen och sötningsmedlet till en slät smet.
Ta ut pajbotten ur ugnen, häll på bären, häll över äggsmeten.
Grädda i 175-200 grader tills den har fått färg.
Serveras med vispgrädde, smaksatt med sötningsmedel. I detta fall flytande vaniljarom.
Som sötningsmedel i pajen har jag använt Hermesetas i flytande form, det behövs bara några droppar.
* Bake pro är ett proteinpulver framtaget för att klara värme och kan därför användas i bakning
3 kommentarer:
Mums... det ser verkligen gott ut!
Nu ska jag också baka, men här blir det semlor :)
Mmm, jag gillar kokos, så det där receptet kanske jag måste testa! Tänkte försöka ta i min diet nu då jag börjar jobba igen och får lite rutin på tillvaron...
jag har gjort något liknande något, men har inte kvar receptet, så tack för det.
har du bake pro hemma? har funderat på att beställa det, men har inte kommit till skott.
fin ny vecka!
Skicka en kommentar