18.10.11

Stockhusdrömmar

Jag har ju redan avslöjat att vi som bäst planerar husbygge. Just nu känns det som att planeringen går saaaakta framåt. Vi stötte på problem redan från början: vi hade hittat "vårt" hus hos en stockhustillverkare, men detta företag verkar ha för mycket kunder och har inte visat intresse av att sälja något hus åt oss! Vi försökte få tag på en försäljare hela sommaren, utan resultat. Jag mejlade även till företagets försäljare i Frankrike och Sverige och de mejlade iaf tillbaka. Försäljaren i Sverige är väl den som visat mest intresse av att vilja hjälpa oss, och ta nu i beaktande att detta företag är finskt! Efter många mejl till försäljare här i finland fick vi äntligen svar FRÅN SVERIGE!!! Det visade sig att den försäljare som har hand om Vasa och Jakobstads området inte kan ett ord svenska och den rikssvenska försäljaren frågade om vi klarade av att köpa ett hus på finska. Det är klart att det skulle gå, men själva principen gjorde oss så irriterade att vi nu har struntat helt i detta företag.
Så nu väntar vi på att få offerter från 5 andra stockhus tillverkare. Vi har dock ritat huset själva, utgående från den modell vi hittade från början.


Första gången vi kom att tänka på att vi kunde bygga ett stockhus var på bostadsmässan då vi såg detta hus




Och nu söker jag hela tiden inspirationsbilder på nätet och i tidningar.





Vilka fina väggar!




Och något liknande till den här skall vi ha i vardagsrummet.




3 kommentarer:

alegni sa...

vilken skitstil av företaget att inte ens svara på er förfrågan. hoppas ni hittar det ni söker!

Livet på Vestergård sa...

Lite dåligt faktiskt att de i Vasa inte klarar av att sälja hus på svenska!
Hoppas att det löser sig för er. Roligt att få börja söka inspiration :)

Anonym sa...

låter sååå bekant! Vi pratade med försäljaren för en stochustillverkare på bostadsmässan i botniahallen och han skrev upp våra telefonnumror och skulle ringa "nästa vecka". Vi skulle få åka och se på ett hus just av den modellen vi funderade på. Han har inte ringt än. Det där var 3 år sen. Försökte kontakta företaget men fick endast en katalog på posten...

Hamnade i misstag in till weekendhouse i petalax när de hade visning en lördag. Försäljaren vid hartman i vasa var ingen hit men däremot finns en Kim på fabriken i Petalax. Han fixar ALLT! Dessutom ingår allt och allt går att ändra, ordna o fixa. Ångrar inte det minsta att vi valde dem!